Headlines

Nyheter, Innlandet | Nattens viktigste nyheter

I Innlandet har det vært en særdeles rolig natt for politiet.

I Gudbrandsdalen melder ikke Innlandet politidistrikt om noen utrykninger, kun en hendelse i Gjøvik-området. En lyktestolpe ble kjørt ned og en bil kjørte av vegen, etter at fører formentlig hadde sovnet.

Fører fremsto som uskadd etter hendelsen.

Uventet stort flertall mot ny grunnlov i Chile

Chilenerne har med uventet stort flertall stemt imot utkastet til ny grunnlov i landet, enda chilenere flest ønsker å bytte ut den gamle grunnloven.

Etter at 99 prosent av stemmene var opptalt, ledet nei-siden med 61,9 prosent mot i 38,1 prosent for ja-siden.

Økende skepsis til enkelte punkter i forslaget, særlig om å legalisere retten til abort og å innføre særrettigheter for urbefolkningen, ligger trolig bak avvisningen av forslaget.

Ti drept i knivstikkingsepisoder i Canada

Canadisk politi jakter på to menn etter at ti mennesker er drept og minst 15 såret i en serie knivstikkinger i Saskatchewan-provinsen.

De to mistenkte har etter alt å dømme gått løs på folk helt vilkårlig på 13 forskjellige steder i indianerreservatet James Smith Cree Nation og den lille byen Weldon, nordøst for Saskatoon. Minst 15 av et hittil ukjent antall sårede er sendt til sykehus.

Politiet kjenner ikke til noe motiv for drapene. De mistenkte antas å være væpnet og farlige, og ble sist sett i provinshovedstaden Regina.

Ukrainas statsminister søker våpen i Tyskland

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal hadde med seg en ønskeliste om våpen, blant annet Leopard stridsvogner, da han besøkte Berlin søndag.

Sjmyhal ble mottatt med en æresgarde utenfor statsministerkontoret da han kom til samtaler med den tyske statsministeren Olaf Scholz, et tegn på at forholdet mellom de to landene er på bedringens vei etter at Tyskland tidligere nølte med å sende våpen.

Kommunene kan miste rett til å innføre lokale tiggeforbud

I høst vil SV fremme forslag om å fjerne kommunenes mulighet til å ha lokale tiggeforbud.

Senterpartiet vedtok sammen med Frp og Høyre å endre loven i 2016 slik at kommunene fikk anledning til å innføre lokale tiggeforbud. Nå kan Sp være i ferd med å snu. Sps Iver B. Prestbakmo i justiskomiteen sier partiet stiller med «åpent sinn» til SVs forslag. – Dette skal vi ta til vurdering når det kommer, uten å konkludere nå, sier han.

SV-Kaski krever høyere skatter i statsbudsjettet

SV vil kreve økte skatter for å unngå kutt i velferden i statsbudsjettet for neste år. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har lovet et stramt budsjett.

Etter at budsjettet er lagt fram, venter budsjettforhandlinger med SV, som er regjeringens foretrukne budsjettpartner. SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, varsler at de vil stille harde krav om at det ikke skal gjøres kutt i velferden i budsjettet.

Hun er også klar på at økte skatter for dem med høyest inntekt blir et krav fra partiet.

(©NTB)

Leave a Comment