Headlines

Russland, Fly | Carl Bildt: – Jeg tipper samtlige fly ut av Russland er fullbookede

I timene etter Putins tale onsdag morgen, der det ble kjent at landet nå igangsetter delvis mobilisering, melder flere nyhetssider og aktører at russere har kjøpt opp det som finnes av flyavganger ut av landet i nær fremtid.

– Jeg tipper samtlige fly ut av Russland er fullbookede, skriver Sveriges tidligere statsminister, Carl Bildt, på Twitter, og henviser til en av mange kilder som melder om at flyvninger ut av Russland begynner å bli fullbookede.

Bildt er i dag medformann i tankesmien European Council on Foreign Relations (ECFR).Russlands president Vladimir Putin mobiliserer reservestyrkene og truer Vesten med atomvåpen. Se hele talen hans i videoen over – og les reaksjonene på talen på Nettavisen.no.

Rykter natt til onsdag

Når Nettavisen klokken 11.00 onsdag formiddag sjekker det russiske flyselskapet Aeroflots sider er det umulig å finne ledige plasser på flyvninger til Tbilisi fra Moskva flere måneder frem i tid.

Les også: Sylvi Listhaug tar «sterk avstand» fra Carl I. Hagens nyeste Facebook-innlegg om Ukraina

Fra Moskva til Istanbul er det i skrivende stund ikke noe ledig før søndag, men da koster den billigste billetten 61.000 russiske rubler, altså over 10.000 norske kroner.

Flere analytikere på Twitter rapporterte om utviklingen i billettsalget allerede natt til onsdag, da ryktene om innføring av delvis mobilisering først begynte å gå.

– «Suksessfull» mobilisering

Det ukrainske nyhetsstedet Pravda melder at samtlige fly til Istanbul, Jerevan og Tbilisi fra Moskva i nær fremtid er fullbookede.

Også det uavhengige russiske nyhetsnettstedet Meduza melder om at flybilletter ut av landet blir revet bort.

Den ukrainske parlamentarikeren Lesia Vasylenko omtaler den angivelige utviklingen på Twitter.

– Jeg kan allerede se hvor «suksessfull» delvis mobilisering i Russland vil være, spesielt med tanke på økningen i antall Google-søk på flyvninger ut av Russland og antall billetter solgt de kommende ukene, skriver hun.

Les også: Putin kaller inn 300.000 soldater: – Jeg bløffer ikke

«Hvordan forlate landet»

Kort tid etter Putins tale onsdag begynte også søket «hvordan forlate landet» å trende på Google i Russland, det viser selskapets egen oversikt over sine søketrender.

Onsdag formiddag har også søket «hvordan forlate Russland 2022», og relaterte emner som mobilisering, Georgia, Tyrkia og flyktning gjort kraftige hopp i søkemotoren.

Les også

Sylvi Listhaug tar «sterk avstand» fra Carl I. Hagens nyeste Facebook-innlegg om Ukraina

Leave a Comment