Headlines

Ukraina, Invasjon | Russisk soldat drepte to offiserer i fylleskyting

– Soldatens drikkekompis ble også drept i fylleskytingen, skriver den britiske avisen The Telegraph.

Også Yahoo skriver om hendelsen som er omtalt i et russisk granskingsdokument. Ifølge granskingsrapporten oppdaget fire offiserer fra den russiske etterretningstjenesten FSB at to russiske kontraktssoldater, på henholdsvis 28 og 31 år, satt og drakk alkohol på baren «Food Fuel Cafe» i Kherson.

Les også: – Vi vet at vi er neste land på Putins liste

Blodbad

Offiserene skal ha gitt de to soldatene beskjed om at dette ikke var greit, og det var da en av soldatene grep til våpen og skøyt flere skudd i gulvet.

– En av offiserene forsøkte å ta tak i våpenet, hvorpå soldaten på 28 år plaffet løs på mennene fra sikkerhetstjenesten med AK-74-geværet sitt. To av offiserene skøyt tilbake, skriver Yahoo.

Les også: øyevitne: Brutaliteten økte da eldre soldater kom til Butsja

To av offiserene, samt drikkekompisen til soldaten som skøyt ble drept i hendelsen. Soldaten som skøyt og en av offiserene ble fraktet til et sykehus på den okkuperte Krim-halvøya, mens en fjerde FSB-offiser flyktet fra hendelsen.– Aggressive og farlige

De to soldatene som drakk skal ha kommet fra det åttende artilleriregimentet i den russiske Svartehavsflåten. Yahoo har fått tilgang på granskingsrapporten og omtalte saken først.

Les også: Tidligere norsk forsvarstopp vil sende Nato-styrker inn i Ukraina

Nettavisen har skrevet flere artikler som tar for seg moral og disiplinproblemer blant russiske soldater i Ukraina.

– Beboere i Kherson har sagt at russiske soldater ofte drikker fra lunsjtid, og kan være aggressive og farlige. Det har vært anklager om voldtekt og tyveri, skriver The Telegraph.

Les også: Slik har russerne blitt lurt trill rundt: – Kaster bort missiler de har få av

Ukrainsk offensiv

Mandag startet Ukraina en offensiv i Kherson-regionen i et forsøk på å ta tilbake landområder som Russland har okkupert. Enn så lenge er det ikke så mye informasjon som har kommet ut om offensiven, men ifølge den amerikanske tenketanken Institute for the Study of War (ISW) betyr ikke dette nødvendigvis at offensiven går dårlig.

Les også: Russernes mann i Kherson postet avslørende video– Ukraina og Vesten må ikke falle for russiske påvirkningskampanjer som beskriver den ukrainske offensiven som mislykket, skriver de i sin daglige rapport om krigen i Ukraina.

De hevder det russiske forsvarsdepartementet satte i verk en påvirkningskampanje så snart det ble klart at Ukraina startet en offensiv for å ta tilbake Kherson.

– Militære operasjoner av denne størrelsen verken mislykkes eller lykkes i løpet av så kort tid som noen dager eller en uke, skriver ISW.

Les også: Tidligere norsk forsvarstopp vil sende Nato-styrker inn i Ukraina

Les også

– Har mistet landområder på størrelse med Danmark

Les også

Ekspert med dyster spådom: – De ler av oss

Leave a Comment